Annonse
09:11 - 08. februar 2013

Sanger fra kjøkkenet

Erlend Ropstad har vendt tilbake til puritanske produksjonsforhold, og synger nå på norsk. Resultat: Hans beste plate så langt.

Nært: Erlend Ropstads siste plate ble spilt inn på hans eget kjøkken i Gamlebyen i Oslo, og tematisk handler det også om å vende hjemover. Foto: André Løyning
Annonse

Da Erlend Ropstad var ti år, sto han på rommet sitt i Vennesla med The Boss-merke (sic!) på dongerivesten og øvde inn alle tekstene på Born in the U.S.A. 27 år senere, nærmere bestemt i mars 2011, satt han på et kjøkken i Gamlebyen og begynte på sin egen lille bursdagsfeiring av dette albumet, som jo må sies å være et av verdens mest overproduserte. Han la ut tolkningene sine på Soundcloud – én låt hver dag – og det var der, midt i en usedvanlig vakker versjon av «No Surrender», at jeg for alvor ble forelsket i Ropstads vokal.

På sitt siste album har han da også, i tillegg til å kle av seg den engelske språkdrakten, vendt tilbake til disse mer puritanske produksjonsforholdene. Albumet ble først spilt inn i studioet til Øystein Greni, deretter hos Erik Ljunggren på Lysaker, før det altså til slutt havnet på det samme kjøkkenet hvor han året før satt og spilte Springsteen-covere.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse