Annonse
14:59 - 18. april 2013

«O petroleum, du er frelsa»

En gammel klassiker fra gruppen Amtmandens døtre gjenoppstår i anledning Arbeiderpartiets landsmøte i Camilla Collett-året 2013.

Gjenforenes: 1970-tallsbandet Halvsøstra går til kamp mot Aps oljepolitikk.
Annonse

I 1975 utga folkbandet Amtmandens døtre ut «Smedvise anno 1974», en sang som førte til at beskrivelsen av ordet «kvinne» ble endret i Gyldendals synonymordbok. Nå har låten gjenoppstått. Tre av medlemmene i kvintetten Halvsøstra har bakgrunn fra Amtmandens døtre, og i anledning Arbeiderpartiets landsmøte slippes den gamle sangen med ny tekst. Nå heter den «Oljeberget».

– Vi har spilt den offentlig noen ganger allerede, sier Hege Grimestad, fiolinist og vokalist i Halvsøstra og tidligere Amtmandens døtre.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.