Annonse
04:50 - 30. august 2013

Ny Tid hangler videre

Ukeavisen Ny Tid hangler videre etter at redaktør og eier ble enige om et forlik denne uken. Redaktør Dag Herbjørnsrud svarer nølende på spørsmålet om han fortsatt er motivert for jobben.

Forlik: Redaktør Dag Herbjørnsrud og Ny Tids tyrkiske eiere er blitt enige om de økonomiske kravene, men eierskapssituasjonen er fortsatt vanskelig. Foto: SIv Dolmen
Annonse

Redaktør i Ny Tid Dag Herbjørnsrud har vært i åpen konflikt med sine tyrkiske majoritetseiere. Aftenposten avslørte denne uken at et leserbrev med kritikk mot våpensalg til Tyrkia, ble fjernet fra de uttegnede avissidene mot redaktør Herbjørnsruds vilje. Administrerende direktør Ramazan Ay har kritisert redaktøren åpent, og skrev i Klassekampen i sommer at det «finnes mange gode journalister som er villige til å videreføre denne verdifulle arven, hvis Herbjørnsrud kan vise den ære å forlate Ny Tid, uten å skade avisa og dens 60-års historie». Mens Herbjørnsrud selv begjærte Ny Tid konkurs, for manglende utbetalt lønn til seg og frilansere og et ikke tilbakebetalt lån til sin mor, Anna Tranberg.

Likevel lyktes partene å inngå et forlik på mandag denne uken, og det pressede avisprosjektet kan leve videre, ennå en tid.

– Det er ikke så mye jeg kan si om dette forliket, annet enn at vi er blitt enige om de økonomiske kravene, og at frilanserne har fått sitt. Og at vi har kommet til enighet med hensyn til de økonomiske krav fra fortiden, sier Herbjørnsrud til Morgenbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse