Annonse
11:58 - 08. november 2013

Ny direktør vil ha åpen dør

Engelsk-spanske Katya García-Antón vil lære seg norsk og ha bred dialog når hun tar over den kritiserte kunstformidleren OCA.

– Jeg er en outsider nå, men så fort jeg kommer til Norge, vil jeg reise så mye som mulig for å bli kjent med de forskjellige aktørene rundt i landet, sier Katya García-Antón.
Annonse

Nå er det klart hvem som tar over etter Marta Kuzma som direktør ved Office for Contemporary Art Norway (OCA): kuratoren og kunsthistorikeren Katya García-Antón. Hun går til jobben med bred internasjonal erfaring bak seg, blant annet fra samtidskunstmuseer i Genève, Madrid, São Paulo, London og Birmingham. Nå får hun oppgaven med å gjøre norsk samtidskunst kjent i utlandet.

Åpen dør. OCA ble opprettet av Utenriksdepartementet og Kulturdepartementet i 2001 for å forvalte støtteordninger som skal promotere norsk samtidskunst internasjonalt. Institusjonen har vært i hardt vær den siste tiden. En rapport fra Telemarkforskning i høst kritiserte blant annet OCA for manglende åpenhet og for å bruke for mye penger på administrasjon. García-Antón vil jobbe med begge deler.

Annonse