Annonse
11:49 - 13. desember 2013

NRKs «hemmelige» humor

NRK forviser all interessant og engasjerende humor til nettet, skriver Aksel Kielland.

Sosial i medier: Abubakar «Abu» Hussain fikk oppdraget med å lage prateshow etter å ha startet diskusjonstråden #hvisjegvarhvit. Med seg har han Tara Lina Shahin. Foto: Kim Erlandsen/NRK
Annonse

På tampen av 2013 bør det være ukontroversielt å fastslå at noe er alvorlig galt med NRKs humorsatsning. Flaggskipet Nytt på nytt har gradvis est ut til en saktegående mastodont med labber så tunge at statskanalens andre humorprogrammer sliter med å bryte ut av dets gravitasjonsfelt, og kanalens morsomste program Trygdekontoret er ikke engang et humorporgram.

Det frustrerende er at det ikke er evnene det står på. Forrige uke satte jeg meg ned for å se første episode av den tungt hypede nysatsningen Tabu med Abu – på nett-tv, må vite – noe som bød på overraskelser av både positiv og negativ art. Den positive overraskelsen var at programmet ikke bare var morsomt, men også forbilledlig kjapt og kompakt. Den negative overraskelsen besto i at programmet kun var drøye seks minutter langt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.