Annonse
01:06 - 29. november 2013

Norge versus Wales på Wikipedia

Nordmenns Wikipedia-artikler om egen arbeidsgiver provoserer grunnlegger Jimmy Wales.

Uproblematisk: Nestleder i Wikimedia Norge og myndighetskontakt i Telenor Group, Erlend Bjørtvedt, har selv skrevet store deler av den norske Wikipedia-artikkelen om Telenor, og mener det er greit at ansatte skriver om arbeidsgiver så lenge de skriver objektivt og forteller hvem de er. Illustrasjon: Ragnhild Mellbye
Annonse

– Det Erlend har gjort er pinlig, feil og direkte skammelig, skrev Jimmy Wales, Wikipedias grunnlegger, på sin egen diskusjonsside på nettleksikonet for to uker siden.

Med «Erlend» mente Wales Erlend Bjørtvedt, myndighetskontakt i Telenor og nestleder i Wikimedia Norge, organisasjonen som jobber for å ivareta norsk Wikipedia. På siden til Wales skrev en bruker kalt «Greg» et innlegg om endringer Bjørtvedt gjorde i Telenors engelske Wikipedia-artikkel i juni. Bjørtvedt oppdaterte to tall som var utdaterte. «Greg» mente Bjørtvedt stod i en interessekonflikt.

Samme kveld fikk «Greg» støtte fra Wikipedia-gründer Wales:

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse