Annonse
01:06 - 29. november 2013

Norge versus Wales på Wikipedia

Nordmenns Wikipedia-artikler om egen arbeidsgiver provoserer grunnlegger Jimmy Wales.

Uproblematisk: Nestleder i Wikimedia Norge og myndighetskontakt i Telenor Group, Erlend Bjørtvedt, har selv skrevet store deler av den norske Wikipedia-artikkelen om Telenor, og mener det er greit at ansatte skriver om arbeidsgiver så lenge de skriver objektivt og forteller hvem de er. Illustrasjon: Ragnhild Mellbye
Annonse

– Det Erlend har gjort er pinlig, feil og direkte skammelig, skrev Jimmy Wales, Wikipedias grunnlegger, på sin egen diskusjonsside på nettleksikonet for to uker siden.

Med «Erlend» mente Wales Erlend Bjørtvedt, myndighetskontakt i Telenor og nestleder i Wikimedia Norge, organisasjonen som jobber for å ivareta norsk Wikipedia. På siden til Wales skrev en bruker kalt «Greg» et innlegg om endringer Bjørtvedt gjorde i Telenors engelske Wikipedia-artikkel i juni. Bjørtvedt oppdaterte to tall som var utdaterte. «Greg» mente Bjørtvedt stod i en interessekonflikt.

Samme kveld fikk «Greg» støtte fra Wikipedia-gründer Wales:

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur