Annonse
08:37 - 22. februar 2013

Kjøpesentrum

Byer og tettsteder råtner i skyggen av de viltvoksende kjøpesentrene. Ingen har skylden. Arkitektene har ansvaret.

Kjøp i fokus: Det bilbaserte kjøpesentret er ganske enkelt den beste løsningen for et kjedelig gjøremål, skriver Gaute Brochmann. Velkommen til Ski storsenter. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

KOMENTAR

Hvert år besøker nærmere en million mennesker Holmenkollen i Oslo. Man anslår at Frognerparken oppnår lignende tall. Et anlegg som Munch-museet kan skilte med omlag 125 000 besøkende årlig. Man håper på en firedobling ved innflytting i et bredt debattert nybygg. Fjorårets utvidelse av kjøpesenteret Amfi Moa i Spjelkavik avledet på sin side begrenset offentlig omtale. Men en av få uttalelser jeg fant, antydet et estimat for antall besøkende på mellom seks og åtte millioner.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.