Annonse
08:38 - 01. februar 2013

Kjølig demonisk

Teaterversjonen av Antichrist er blitt en dyster og snedig forestilling, men hvis «kaos hersker», har den litt stramme tøyler.

Sørgende par: Sigurd Myhre og Ane Dahl Torp som Han og Ho. Foto: Dag Jenssen/Det Norske Teatret
Annonse

Å vie begrenset sceneplass til en velutprøvd film- og teatersuksess som Lars von Triers Antichrist er ikke dristig programmering. Samtidig er dette et viktig stykke samtidsdramatikk det er vanskelig å forholde seg likegyldig til.

Historien er ytre sett enkel. Mens Han (Sigurd Myhre) og Ho (Ane Dahl Torp) elsker, klarer den lille sønnen deres å få opp lekegrinden og klatre opp i det åpne vinduet. Så faller han, og knuses mot asfalten under.

For å håndtere hennes altoppslukende sorg tar Han, som er psykolog, Ho med opp til den gamle hytta i skogen, Eden, for en terapeutisk konfrontasjon. Her tilbragte hun også den siste sommeren med sønnen for å fullføre en avhandling om heksebrenning og kvinnedrap. Men sorgen hennes er uregjerlig, som naturen utenfor, og etter hvert ser disse to kreftene ut til å flyte sammen til en makt som er villere enn det Hans kløktige behandlingsprogram kan temme.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.