Annonse
14:03 - 25. april 2013

Inspirert

Barokkanerne spiller Carl Philipp Emanuel Bach med imponerende overskudd.

Annonse

Det Oslo-baserte tidligmusikkensemblet Barokkanerne har siden debuten i 1989 vært aktive på konsertfronten. Diskografien er derimot mer beskjeden, med én tidligere plateutgivelse (2008). Når de nå er aktuelle med platen Empfindsamkeit! – symfonier og konserter av Carl Philipp Emanuel Bach, er det all grunn til å juble: Det jeg hører her, får meg til å danse som en tenåring!

Carl Philipp Emanuel Bach er kanskje den av Johann Sebastians tre komponistsønner som er best kjent i dag. Barokkanerne har valgt to symfonier og to konserter, henholdvis for obo og cembalo. Musikalsk befinner vi oss i overgangen fra senbarokkens snirklete kontrapunkt og pompøse stil, til et lettere, mer melodisk orientert og umiddelbart uttrykk. Musikken er slagferdig, rapp, men også elegant og følsom (empfindsam). Samtidig trekker den med seg en barokk skygge; det gløder fortsatt i den dristige harmonikken, for vi har ennå ikke nådd klassisimens pudderaktige høflighet.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse