Annonse
14:55 - 03. januar 2013

Ingenting kan være ingenting. Eller?

Annonse

Ny, stor blockbuster-utstilling har rammet New York: Museum of Modern Art har satt seg fore å spore den abstrakte kunstens fødsel, intet mindre. Visningen – med den kuratorpirrende tittelen Inventing Abstraction: How a Radical Idea Changed Modern Art – følger spor innenfor musikk, litteratur, film og billedkunst i perioden mellom 1910 og 1925, for å avdekke hvordan en rekke pionerer forlot idealet om mimesis, og isteden fortapte seg i de frie formenes verden.

Eller gjorde de det? The New Yorkers for øvrig svært positive anmelder siterer Picasso – en av malerne som gjøres til forgangsfigur her – og hans kritikk av selve ideen om abstraksjon: «En person, et objekt, en sirkel er alle sammen figurer, som treffer oss mer eller mindre intenst.»

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.