Annonse
11:15 - 13. desember 2013

Husmannsånden hersker

Når direktørkabalen skal legges på nytt i kunst-Norge, er det med påfallende få norske kort i bunken.

Dansk direktør: Da danske Karin Hindsbo (midten) ble valgt til å erstatte Erlend Høyersten (til venstre) ved Kode, var hun en av de tolv utenlandske kandidatene som konkurrerte med fem nordmenn om jobben. Til Høyre: Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff. Foto: Dag Fosse og Ellen Lande Gossner
Annonse

Det mangler ikke på jobbmuligheter i kunst-Norge om dagen. Bare kort tid etter at OCA (Office for Contemprary Art Norway) og Kode Bergen har ansatt nye direktører, er både Sørlandets Kunstmuseum og Kunstmuseet i Trondheim ute etter nye ledere, og sannsynligheten for at minst en av dem ser ut over landets grenser for å finne sin beste kandidat, er stor.

Da den spansk-britiske kuratoren Katya Garcia-Antón ble ansatt som Marta Kuzmas etterfølger ved OCA, var 45 av 56 søkere utlendinger. Og da danske Karin Hindsbo ble valgt ut til å erstatte Erlend Høyersten ved Kode, var hun en av de tolv utenlandske kandidatene som konkurrerte med fem nordmenn om jobben.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse