Annonse
15:01 - 03. januar 2013

Halvveis

Halvparten av NRKs Halvbroren er utmerket fjernsyn.

Fantastisk rollebesetning: Oskar Lundevold som den unge Barnum, Jon Øigarden som faren Arnold og Frank Kjosås som halvbroren Fred. Foto: NRK
Annonse

Lars Saabye Christensens 600 siders roman Halvbroren er full av mengder av små historier: et intrikat nett av observasjoner og tidsbilder over 50 år som vanskelig kan formidles på en sammenhengende og forstandig måte på film. Det må gjøres valg. Friheter tas.

Manusforfatter Mette Marit Bølstad og regissør Per Olav Sørensen har med sin ambisiøse fjernsynsadaptasjon gjort dette til gagns. Her er tidsperioder komprimert, elementer trukket frem og forstørret, hendelser strøket, og helt nye ingredienser tilført. Resultatet er halvveis vellykket.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.