Annonse
14:17 - 28. februar 2013

Festbremsen

Hvor mange virkelig gode norske filmer finnes det? Ikke mange, mener mannen som skal få bransjen til å lage dem de neste fire årene.

På andre siden av bordet: Som ny langfilmkonsulent skal Lars Gudmestad vende tommelen opp eller ned for tidligere kollegers drømmer. Da vil han lytte til den lille nissen inni seg. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Jeg har sittet i noen klipperom og premieresaler og tenkt: Hva i all verden har skjedd her?

Lars Gudmestad snakker om hvordan det er å se arbeidet sitt ende opp på en skjerm eller et lerret. Han er én av en bitteliten gruppe – de er kanskje fire-fem stykker totalt – som lever av å skrive tv- og filmmanus i Norge. Blant arbeidene hans finner du alt fra helaftensfilmer som Kompani Orheim og Blodsbånd til mindre prestisjetunge tv-prosjekter som Den unge Fleksnes.

– Jeg kom over et sitat fra en filmforfatter: «Manus er den eneste litterære sjangeren som bare leses av folk som vil ødelegge arbeidet ditt.»

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur