Annonse
14:56 - 18. april 2013

Famlingens poesi

Har du hatt ambisjoner om «å være vanskelig», som teatergruppen Verk uttrykker det? Da er sjansene gode for at du har duppet av til Andrej Tarkovskijs Stalker.

Tarkovskij: Verk produksjoner har satt opp en rekke forestillinger på Black Box, nå med Andrej Tarkovskijs Stalker. Foto: Kaja Bruskeland
Annonse

Sovjetregissørens film har gitt dype inntrykk, tunge øyelokk og neglmerker i hodebunnen – helst på én og samme gang – hos mange siden utgivelsen i 1979. I sin nye forestilling tar Verk produksjoner en avstikker fra sin vanlige basis i kunsttekster og går inn i det dokumentariske. Inspirert av Geoff Dyers bok Zona, en gjenfortelling av Tarkovskijs film krydret med personlige beretninger, har gruppen gjort en serie intervjuer med ulike mennesker om forholdet de har til et av filmhistoriens mer gåtefulle verk.

 

Innerste ønsker. Filmen skildrer en veiviser som smugler en forfatter og en vitenskapsmann forbi piggtrådgjerdene og inn i Sonen, et lunefullt område fullt av feller, der fysiske lover når som helst kan opphøre. Dypt der inne finnes Rommet, som har kraften til å oppfylle dine dypeste ønsker.

Annonse