Annonse
14:08 - 20. desember 2013

Et langt lerret

Maleriet trosser alle meldinger om sin død. I Berlin hevdes til og med at det skal leve evig.

Salongstil: På KW Institute for Contemporary Art henger malerier av ymse stil og kvalitet tett i tett. Foto: Erik Nilsen
Annonse

«Painting Forever!» i Berlin føyer seg inn i rekken av påfallende mange og store mønstringer av samtidsmaleriet i høst: «Why Painting Now?» i Wien, et samarbeid mellom tyve visningssteder. «An Appetite for Painting» på Museet for samtidskunst, den andre av to store internasjonale konferanser om samtidsmaleri og en forløper for en storstilt malerimønstring neste år. Og for kort tid siden åpnet «Painting Now!» på Tate Britain i London.

Alle mønstringene deler en undersøkende og nysgjerrig tilnærming til mediet. De begrenser seg ikke til ett motiv, ett uttrykk eller en bestemt tematikk – men ønsker å tematisere maleriet i dag i hele sin bredde. Det sier ikke bare noe om at det skjer mye spennende innen maleriet – men kanskje først og fremst at holdningen til dette utskjelte mediet har endret seg.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse