Annonse

Annonse

14:45 - 14. mars 2013

Enveisbillett til Bloksberg

Hedvig Mollestad Thomassen er bredbeint rocke­gitarist med sopelime.

Jenta i røyken: Hedvig Mollestad og hennes trio sveiper innom bredbeint stonerrock og utagerende frirock i en eim av slangeskinnsboots og twang. Foto: Julia Naglestad

Jeg vil tørre å påstå at det norske musikkmiljøet er i en særposisjon på kloden. Jeg vil videre påstå at den viktigste grunnen er musikere utdannet ved norske musikkinstitusjoners jazzlinjer de siste tyve årene. Mange av disse har inntatt fremtredende posisjoner i så vel blues, rock og avantgarde som i popbransjen. Tre-fire år på en musikerutdanning setter sine spor. Tydeligst manifesterer de seg i ytre ting som stort teknisk overskudd, og en klar profesjonalitet i holdningen til virket som musiker. Dette er i og for seg kanskje ikke så enestående.  

Historiens omkved forteller at norske jazzutdanninger legger mindre vekt på forstavelsen jazz og mer på musiker, slik at studentene går ut med en bent fram sjangerfri horisont. Når de så tar med seg denne seriøsiteten over i andre sjangre, kanskje gir blanke i sjangrene overhodet og bare gir seg hen til sine innerste musikalske impulser, da gir det seg uttrykk i et musikkmiljø med framifrå instrumentalister og en sterk tilbøyelighet til sjangeranarkisme. Blant de sterkeste kortene i denne kategorien finner vi Morten Qvenild, Jørgen Munkeby, Ståle Storløkken, Torstein Lofthus og gjengen i P3-favorittene Highasakite. Og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen.

 

Skyt. Etter å ha vunnet Molde Jazzfestivals talentpris i 2009 samlet Mollestad sin trio, bestående av henne selv, bassist Ellen Brekken og trommeslager Ivar Loe Bjørnstad, alle med bakgrunn fra jazzutdanningen på Norges Musikkhøgskole. Brakdebuten Shoot! høstet lovord over hele den vestlige hemisfære, for sin kombinasjon av teknisk virtuositet og hodebangende heavyrockriff, med en teint av den klassiske jazzgitartrioen gjemt under lagene av krigsmaling.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse