Annonse
11:10 - 08. februar 2013

Du skal tegne ditt liv

Henie-Onstad-senterets utstilling av Olav Christopher Jenssens papir­arbeid viser en mer sammensatt kunstner.

Tredimensjonal: Prismasalene på Henie-Onstad Kultursenter. Foto: HOK
Annonse

Fordelene med å vokse opp i en tid da man i stor grad ble overlatt til seg selv, var ikke så rent få. I en verden uten barnehagetider og organiserte fritidsaktiviteter, kort sagt uten en påtvunget timeplan, kunne man dyrke sine egne interesser. Min var å tegne. Som en god nummer to kom det meditative, noen vil kanskje si autistiske arbeidet med å organisere fettstiftene i Caran d’Ache-skrinet i nye og stadig mer frapperende fargerekkefølger – en kabal som aldri gikk helt opp på grunn av noen skitne farger kalt «gusjegrønn» og «gusjebrun».

I Olav Christopher Jenssens retrospektive utstilling på Henie-Onstad Kunstsenter er det som om barndommens uløselige fargekabal plutselig har gått opp. Kunstsenterets prismasaler, som nesten alltid er hvite og hyllet inn i det gulsottaktige skjæret fra utallige neonrør, er nå forvandlet til en tredimensjonal versjon av de store konstruktive maleriene Jenssen har beskjeftiget seg med de siste årene.

Store flater i strålende oransje, turkis, mint, syrin og cerise er her satt opp mot grå og sennepsfargede felt – et spenstig grep som ikke bare er dekorativt, men også praktisk, siden hver av de 18 seriene med papirarbeider er montert i hvert sitt fargefelt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
Man fryser på ryggen av Ratkjes metalliske lydeffekter.