11:10 - 08. februar 2013

Du skal tegne ditt liv

Henie-Onstad-senterets utstilling av Olav Christopher Jenssens papir­arbeid viser en mer sammensatt kunstner.

Tredimensjonal: Prismasalene på Henie-Onstad Kultursenter. Foto: HOK

Fordelene med å vokse opp i en tid da man i stor grad ble overlatt til seg selv, var ikke så rent få. I en verden uten barnehagetider og organiserte fritidsaktiviteter, kort sagt uten en påtvunget timeplan, kunne man dyrke sine egne interesser. Min var å tegne. Som en god nummer to kom det meditative, noen vil kanskje si autistiske arbeidet med å organisere fettstiftene i Caran d’Ache-skrinet i nye og stadig mer frapperende fargerekkefølger – en kabal som aldri gikk helt opp på grunn av noen skitne farger kalt «gusjegrønn» og «gusjebrun».

I Olav Christopher Jenssens retrospektive utstilling på Henie-Onstad Kunstsenter er det som om barndommens uløselige fargekabal plutselig har gått opp. Kunstsenterets prismasaler, som nesten alltid er hvite og hyllet inn i det gulsottaktige skjæret fra utallige neonrør, er nå forvandlet til en tredimensjonal versjon av de store konstruktive maleriene Jenssen har beskjeftiget seg med de siste årene.

Store flater i strålende oransje, turkis, mint, syrin og cerise er her satt opp mot grå og sennepsfargede felt – et spenstig grep som ikke bare er dekorativt, men også praktisk, siden hver av de 18 seriene med papirarbeider er montert i hvert sitt fargefelt.

Annonse