Annonse
11:10 - 08. februar 2013

Du skal tegne ditt liv

Henie-Onstad-senterets utstilling av Olav Christopher Jenssens papir­arbeid viser en mer sammensatt kunstner.

Tredimensjonal: Prismasalene på Henie-Onstad Kultursenter. Foto: HOK
Annonse

Fordelene med å vokse opp i en tid da man i stor grad ble overlatt til seg selv, var ikke så rent få. I en verden uten barnehagetider og organiserte fritidsaktiviteter, kort sagt uten en påtvunget timeplan, kunne man dyrke sine egne interesser. Min var å tegne. Som en god nummer to kom det meditative, noen vil kanskje si autistiske arbeidet med å organisere fettstiftene i Caran d’Ache-skrinet i nye og stadig mer frapperende fargerekkefølger – en kabal som aldri gikk helt opp på grunn av noen skitne farger kalt «gusjegrønn» og «gusjebrun».

I Olav Christopher Jenssens retrospektive utstilling på Henie-Onstad Kunstsenter er det som om barndommens uløselige fargekabal plutselig har gått opp. Kunstsenterets prismasaler, som nesten alltid er hvite og hyllet inn i det gulsottaktige skjæret fra utallige neonrør, er nå forvandlet til en tredimensjonal versjon av de store konstruktive maleriene Jenssen har beskjeftiget seg med de siste årene.

Store flater i strålende oransje, turkis, mint, syrin og cerise er her satt opp mot grå og sennepsfargede felt – et spenstig grep som ikke bare er dekorativt, men også praktisk, siden hver av de 18 seriene med papirarbeider er montert i hvert sitt fargefelt.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia