15:15 - 13. juni 2013

Den siste hedonist

Ole Martin Moen disputerer til doktorgraden på en avhandling som forsvarer den filosofiske hedonismen. Morgenbladet gir ham velfortjent juling.

Filosofi: - Å oppnå nytelse og unngå smerte er det eneste som er godt i seg selv, sier Ole Martin Moen. Foto: Ellen Lande Gossner

Noen av skattepengene dine som ikke er brukt til å bygge sykehus og barnehager, har de siste tre årene gått til å livnære stipendiat i filosofi, Ole Martin Moen. Og for disse pengene har Moen forsket seg frem til at livet slett ikke har verdi i seg selv, og at det å oppnå nytelse og unngå smerte er den eneste grunnleggende verdien her på jorden. Moen er med andre ord noe så sjeldent som en selverklært hedonist, som i dag disputerer til doktorgraden i filosofi ved Universitetet i Oslo.

Morgenbladet hadde ikke fylt samfunnsoppdraget sitt om det ikke straks tok kontakt for å banke litt sunt bondevett inn i denne Erasmus Montanus-figuren, som i tillegg til alt annet viser seg å være latterlig ung, født samme år som «Take On Me» herjet amerikanske billboardlister.

– Så hva mener du egentlig når du kaller deg hedonist, Ole Martin Moen?

Annonse