Annonse
15:10 - 03. januar 2013

Belgens språk

Frode Haltli treffer nerven i Arne Nordheims univers. Men trenger vi flere hyllester til denne komponisten?

Godt tolket: Frode Haltli og et lydhørt Kringkastingsorkester under Christian Eggen har materialet og det funklende øyeblikk i sin hule hånd. Foto: Heikki Tuuli
Annonse

Akkordeonist Frode Haltli har spilt inn Nordheims samlede verk for instrumentet. Resultatet er vellykket, på flere måter: Dels eksemplifiserer verkene hvordan språket, eller språkkarakteren, er et helt sentralt aspekt ved Nordheims musikk, dels blir vi minnet om stykker som muligens har kommet noe i skyggen av de storslagne orkesterverkene fra slutten av 1980- og 90-tallet.

Og sist, men ikke minst: Når Haltli, som han selv skriver i omslaget, vektlegger fortolkningsrommet hos Nordheim, understreker han ikke bare viktigheten av den nevnte språkkarakteren, han beviser også sin egen fortrolighet med denne.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.