Annonse
11:56 - 04. juli 2013

Bangla ved fjorden

Fra Bollywood via Kairo til Mjøsa: The Source flytter sin musikalske schizofreni fra jul til juli.

Østlig sjangerlek: The Source vrir og vender på skandinaviske evergreens. Foto: Knut Bry/Grappa
Annonse

Hvilken musikk forbinder du mest med sommeren? Kanskje du vil hoppe til den arketypiske svensktoppen «Sommartider» (hey hey!)? Eller tøffe av gårde i snekken din til Finn Ludts «Hildringstimen»? Kanskje en pils i parken og Jokkes «Sola Skinner» får feriefølelsen til å krype under huden? The Source’ sommerplate The Source: Of Summer inneholder 28 retter med sommerstemning for enhver smak. Forresten – dét er en liten overdrivelse. Liker du hverken jazz, ska, bangla, impro, etnojazz, pop, funk, arabisk raï, jazzrock, Bollywood, klassisk, dixieland, bossa nova, rock eller samtidsmusikk er nok ikke dette platen for deg.

 

Gebrokkent. The Source’ ultramaksimalistiske sjangerlek er viden kjent etter julekonsertene og platene under plakaten The Source: Of Christmas. I 18 år har raï-versjonen av «På låven sitter nissen» og verdens seigeste utgave av «O Helga Natt» vært en essensiell del av juleforberedelsene til mange nordmenn. 2007 var første året bandet ble invitert til å ta for seg sommerens mange superhits på lignende kjærlig, men uhøytidelig vis. Julekonsertene er en endeløs hitparade på opptil fem timer, med mengder av kjente og ukjente gjesteartister som omkranser kvartetten i stadig nye konstellasjoner og stilarter.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.