Annonse
11:51 - 04. juli 2013

Åpne strenger

Fine nyanser slår ut i nye norske verk for to gitarer.

Gitarkompanjonger: Pål Granum og Andreas Karlsen, som utgjør Frevo Guitar Duo, fremfører fem nye verk på Lød. Foto: Kjell Ivar Lund
Annonse

Duoen Frevo består av de norske gitaristene Andreas Karlsen og Pål Granum. De har spilt sammen siden 1995 og har tidligere gitt ut to plater, hovedsakelig med klassisk gitarmusikk. Men som gitarister flest er de i jevnlig kontakt med samtidsmusikken, og platen Lød inneholder fem nye norske verk, alle skrevet til Frevo.

Det ville være feil å si at platen viser en bredde i måten å nærme seg gitarduoen som besetning på. Likevel viser verkene stor variasjon innenfor en tilnærming som de fem komponistene – Jon Øivind Ness, Jan Martin Smørdal, Rob Waring, Rune Boutroue Bekkhus og Jan Erik Mikalsen – kan sies å ha felles, i alle fall i disse verkene: En undersøkelse av teksturen, en slags flate som til tross for sitt utgangspunkt i enkle motiver, ofte fremstår som fascinerende kompleks.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.