Annonse
08:40 - 01. februar 2013

Adjø polaritet

Om Trygdekontoret er blitt nasjonens moralske kompass er vi på ville veier. Ifølge programleder Thomas Seltzer.

Arkivfoto: Siv Dolmen
Annonse

Sist fredag ble Trygdekontoret og programleder Thomas Seltzer i en stort oppslått artikkel i A-magasinet hyllet for sin «evne til å se temaene fra uventede perspektiver og yte motstand». Det var dagen etter at Jan-Erik Larsen fra PR-byrået First House hadde trukket frem programlederens «intelligente og konfronterende spørsmål» som eksempel på «selve journalistikkens mål og misjon».

Onsdag denne uken var det sesongpremiere. I panelet: en professor med (host) eksentriske ideer om strengeteori, ånd og materie. To representanter for TVNorge-suksessen Åndenes Makt. Og den stadig mer marginaliserte pastor Jan-Aage Torp, betegnet som ekstremist både av gamle (pinse)venner og medlemmer av egen familie.

Skulle de intelligente og konfronterende spørsmålene denne gangen gi oss uventede perspektiver på nyåndelighet og åndetro? Tydeligvis ikke. Programleder Thomas Seltzer slo an tonen ved å erklære sendingen som … skepsisfri sone?! Hva slags beist er egentlig Trygdekontoret, og er Seltzer den nye Erik Bye, NRK3s egen Jon Stewart (i en tid hvor mange henter informasjonen sin fra nyhetssatire heller enn fra nyhetene), eller en mannlig Hanne Nabintu Herland?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.