Annonse
09:27 - 01. februar 2013

Norsk musikkindustri: et globalt forbilde?

Annonse

Utlandet er et deilig land, fullt av forfriskende nye løsninger og alternative virkeligheter. Bare litt rart når dette landet er Norge.

Britiske The Independent skriver storøyd om det skandinaviske musikkmiraklet, og hvordan lederskikkelser i verdens musikkmiljø nå valfarter nordover for å finne bransjens redning. Ifjor økte omsetningen i det svenske musikkmarkedet med 14 prosent, mot 7 prosent i Norge. Den sjeldne salgsveksten skyldes høy bredbånd-tetthet og velutbygde strømmetjenester. «Norge og Sverige viser vei til en musikkindustri som ikke bare har overlevd stormen, men som viser tegn til styrket helse», konkluderer bransjeeksperten David Belfour. Si det til artistene som får noen øre per strømming på Spotify.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse