Annonse
09:27 - 01. februar 2013

Norsk musikkindustri: et globalt forbilde?

Annonse

Utlandet er et deilig land, fullt av forfriskende nye løsninger og alternative virkeligheter. Bare litt rart når dette landet er Norge.

Britiske The Independent skriver storøyd om det skandinaviske musikkmiraklet, og hvordan lederskikkelser i verdens musikkmiljø nå valfarter nordover for å finne bransjens redning. Ifjor økte omsetningen i det svenske musikkmarkedet med 14 prosent, mot 7 prosent i Norge. Den sjeldne salgsveksten skyldes høy bredbånd-tetthet og velutbygde strømmetjenester. «Norge og Sverige viser vei til en musikkindustri som ikke bare har overlevd stormen, men som viser tegn til styrket helse», konkluderer bransjeeksperten David Belfour. Si det til artistene som får noen øre per strømming på Spotify.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.