Annonse
14:51 - 03. januar 2013

En leiepensel for makten

Annonse

I et brev sent i livet skrev maleren Titian om «smerten og fortvilelsen, ofrene og svetten» han hadde utholdt på vei mot ære og berømmelse. Det er så vidt man vet det eneste personlige vitnesbyrdet fra en av renessansens mest kjente kunstnere, resten er tørr forretningskorrespondanse. Likevel har Venezia-ekspert Sheila Hale prøvd seg på en ny biografi om byens mest berømte maler, med blandet resultat, ifølge The New York Times. Boken ender dessverre som en parade av Titians mektige, men forglemmelige oppdragsgivere. Men viktig trivia: Michelangelos kommentar om at Titian ikke kunne tegne, er visstnok oppspinn.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.