Annonse
15:22 - 10. januar 2013

At dere rekvisitør

Annonse

Etter en helg full av begeistrede forhåndsomtaler, kom den forventede backlashen utover søndagskvelden på sosiale medier: Var det kanskje slik at alle anmelderne i første rekke var så lettet over at Halvbroren ikke var en ny Erobreren? Østlandsdialekten til Agnes Kittelsen ble også behørig kommentert, nok en gang. Vi tillater oss å låne et (utmerket) poeng fra Facebook-statusfeltet til en annen avis sin kommentator, @VGFrithjof Jacobsen, sånn lett apropos. Først og fremst viste nemlig «Halvbroren» (ifølge Jacobsen (tidl. Malibu)) at debatten om regi- eller manusmakt er en avsporing. Det er rekvisitørene og setdesignerne som styrer skuta hos NRK drama – «Se! En GAMMEL telefonsentral!» «Et TØRKELOFT anno 1945!»

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Samspillet mellom befolkningen og museene har endret seg kraftig de siste 50 år, og det må definisjonen nødvendigvis gjenspeile.