Annonse
15:55 - 30. august 2012

Verdibørsen

Hvem ville stilt opp på hovedscenen på Nationaltheatret og svart på spørsmål om politiske overbevisninger, utroskap eller om man er en «Belieber»?

Folksomt: Hundre frivillige Oslo-boere representerer et tverrsnitt av byens befolkning i En Folkefiende i Oslo.
Annonse

Omtrent slik formuleres spørsmålene i det tyske kunstnerkollektivet Rimini Protokolls forestilling med «ibsensk» forelegg, En folkefiende i Oslo, som åpnet årets Ibsenfestival. Forestillingskonseptet er enkelt (allerede utprøvd som Prometheus i Athen): Hundre frivillige Oslo-boere inntar scenen og representerer et tverrsnitt av byens befolkning valgt ut fra parametre som kjønn, alder, bydelstilhørighet og etnisk opprinnelse.

Den nesten to timer lange forestillingen går kort fortalt ut på at aktørene svarer på personlige spørsmål ved å velge side av scenen, de går til høyre for Ja/Jeg, eller til venstre for Nei/Ikke jeg. Underveis velger de karakterer fra originalverket som de identifiserer seg med og får muligheten til å fortelle et fullsatt teater litt om seg selv.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse