Annonse
14:30 - 28. juni 2012

Vennlig holmgang

Forrykte gitarrytmer møter gibberish i verdensklasse når Sidsel Endresen og Stian Westerhus platedebuterer som duo.

Improvisatør: Sidsel Endresen går inn til beinet av fonetikkens potensiale. Foto: Michael Hoefnera
Annonse

Det er blitt en veletablert tradisjon med improviserende musikere som møtes til dyst, mer eller mindre forberedt, mer eller mindre selvforskyldt. Disse «ad hoc»-konstellasjonene har en enorm fallhøyde. Samtidig innehar de et tilsvarende potensial for store publikumsopplevelser, der to eller flere ulike musikaliteter barker sammen i vennlig holmgang med et langt fra krigersk mål.

Det kan altså gå to veier. Man kan bli vitne til en musikalsk dragkamp, hvor deltagerne innbitt prøver å få hverandre over på ens egen banehalvdel. Eller så fører den sterke spenningen i møtet med en hittil uoppdaget samarbeidspartner til en kraft som river og sliter i musikerne. Ikke slik at de rives fra hverandre, de ledes snarere inn i en felles jakt på å forløse all energien som tårner seg opp fra innsiden og som på et eller annet vis er nødt for å få et utløp.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse