Annonse
22:42 - 19. april 2012

Uimotståelige sekunder

Når lyset treffer deg slik at det gir deg blåmerker.

HornSpinne: Mutert edderkopp? Portabel boenhet for nisser? Aslaug Magdalena Juliussens verk kan egentlig ikke beskrives rettferdig. Foto: Small Projects
Annonse

Tromsø er den kanskje hippeste byen i landet for øyeblikket, og i det øyeblikket guttene går ut på taket. Den første sitter og dingler med bena over kanten til biblioteket, som fort er blitt omringet av politi, brannvesen og skuelystne. (Jeg tror det ordnet seg, altså – jeg hadde ingen intensjon om å få med meg lyden av en kropp som lander etter et fall på altfor mange meter.) Og da jeg en stund senere runder et hjørne, lander en snøball foran føttene mine. Da jeg snur meg, ser jeg to karer i underbukse stå og herje på taket på andre siden gaten. Den ene står og tisser ned på fortauet og den andre er i ferd med å lage en ny snøball. Jeg elsker Nord-Norge.

Og Tromsø er også blitt påfallende dynamisk som kunstby på de årene som er gått siden sist. I tillegg til de evige institusjonene Nordnorsk Kunstmuseum og Kunstforeningen har tilstedeværelsen av landets yngste kunstakademi avfødt visningsstedene Small Projects og Kurant – der du også finner et slags Torpedo i miniatyr, bokhandelen Mondo Tromsø. Sett utenfra har det en stund virket som om det virkelig er her det skjer, altså, og det er ikke noe å si på aktiviteten – dette er hva som skjer hvis du har mange no kunststudenter samlet i en forholdsvis liten by som ligger ganske langt fra nærmeste større by.

 

Annonse