Annonse
09:51 - 30. november 2012

Townshends traumer

Det var ikke sinne som gjorde at han knuste gitarer og hotellrom, forteller The Whos Pete Townshend på hotellrommet. Hva var det da?

Uknust: Pete Townshend på Carlyle Hotel i New York. The Who etablerte hotellromknusing som rockeklisje. Dette rommet er intakt. Foto Helle Palmer
Annonse

Her kan du lese første del av intervjuet med Pete Townshend

—Om jeg går nedover 55. Gate, kan du ha Bruce Springsteen et kvartal høyere opp i 56. Gate, og de samme arbeiderne i kjeledress roper til oss: «Hey Pete!! Pete!! Rock on, Pete!» og «Hey Bruce!! Heey Bruce! Rock on, Bruce!» Hvorfor vi begge er likt av arbeidere her i USA vet jeg ikke, men det er vi, og Bruce er en hard nøtt. Han kjører bil, knuser stein og spiller konsert til han kollapser av utmattelse, han er en arbeider, og gir ikke opp. Jeg er en mindre fyr og en helt annen og mye mer sårbar type, og hvorfor vi begge har appell til arbeidere, vet jeg ikke.

Vel, sceneshowet ditt har alltid vært veldig fysisk, aggressivt og macho.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Man fryser på ryggen av Ratkjes metalliske lydeffekter.