Annonse
09:51 - 30. november 2012

Townshends traumer

Det var ikke sinne som gjorde at han knuste gitarer og hotellrom, forteller The Whos Pete Townshend på hotellrommet. Hva var det da?

Uknust: Pete Townshend på Carlyle Hotel i New York. The Who etablerte hotellromknusing som rockeklisje. Dette rommet er intakt. Foto Helle Palmer
Annonse

Her kan du lese første del av intervjuet med Pete Townshend

—Om jeg går nedover 55. Gate, kan du ha Bruce Springsteen et kvartal høyere opp i 56. Gate, og de samme arbeiderne i kjeledress roper til oss: «Hey Pete!! Pete!! Rock on, Pete!» og «Hey Bruce!! Heey Bruce! Rock on, Bruce!» Hvorfor vi begge er likt av arbeidere her i USA vet jeg ikke, men det er vi, og Bruce er en hard nøtt. Han kjører bil, knuser stein og spiller konsert til han kollapser av utmattelse, han er en arbeider, og gir ikke opp. Jeg er en mindre fyr og en helt annen og mye mer sårbar type, og hvorfor vi begge har appell til arbeidere, vet jeg ikke.

Vel, sceneshowet ditt har alltid vært veldig fysisk, aggressivt og macho.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur