Annonse
15:18 - 06. januar 2012

Te mot fordommer

Kaotisk om døden, men krystallklart om statskirken da Morgenbladet besøkte Human-Etisk Forbunds lokaler for te og eksistensiell dialog.

Helt alminnelige: Fra venstre rådgiver Didrik Sødelind, generalsekretær Kristin Mile, journalist Even Gran. Alle humanetikere. Nå åpner de dørene for nysgjerrige, og vil bygge ned fordommene gjennom teselskap.
Annonse

Bortsett fra det godt synlige Human-Etisk Forbund-symbolet, er det ikke så mye som tyder på at brukerne av pauserommet vi sitter i skiller seg særlig fra deg og meg. De tre humanetikerne Didrik Søderlind, Kristin Mile og Even Gran er vennlige og imøtekommende, og virker genuint interesserte i å formidle et nyansert og sannferdig bilde av seg selv. Morgenbladet er invitert på te, etter en HEF-kritisk kommentar i avisen i desember. Modellen er antirasistisk senters Tea Time-kampanje, der ikke-muslimer inviteres inn i muslimske hjem for å bli bedre kjent.

Darjeeling? Roiboos? Persisk? Eskene er fargerike, men selve teposene er uten merkelapp. Teen trenger verken melk eller sukker. Lunsj får vi også, velsmakende rundstykker, juice, frukt og kaker. På veggene henger bilder av Henrik Wergeland og HEF-høvdinger som Helmut Ormestad og Solveig Bonde Ormestad. I et monter, boken Livet før døden av Paul Knutsen, og kontorartikler prydet med HEF-symbolet.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse