Annonse
11:25 - 06. september 2012

Rørende amatør

Dirigenten som ville være en av dirigentene gir meg fortsatt mye.

Journalist og dirigent: Gilbert Kaplan.
Annonse

FRA PLATEHYLLA

Noen flaskes opp på klassisk musikk. Store symfonier, fiolinkonserter og kjente korverk spilles ofte og gjerne av foreldregenerasjonen. Barna lærer musikken å kjenne. Jeg tilhører ikke denne kategorien, og derfor har jeg fått møte de fleste store, verdenskjente komposisjoner fra sen ungdomsalder og oppover.

Noen setter naturlig mer varige spor enn andre. I dag gjelder dette Mahlers andre symfoni: denne verdenskjente og elskede Oppstandelsessymfonien, som jevnlig blir spilt av ethvert stort symfoniorkester. Mitt første møte med verket var gjennom Oslofilharmonien, det kan vel ha vært i 1996 eller 1997. Det var en stor og overveldende opplevelse å innta musikken i Oslo Konserthus. Etterpå gikk jeg selvfølgelig til Akers Mic for å kjøpe en innspilling. Valget falt på en med bilde av dirigenten på forsiden, og orkesteret skulle vel være bra nok: London Symphony Orchestra. Navnet på altsolisten mente jeg å ha hørt: Maureen Forrester. Dirigenten var sikkert god nok som noen annen: Gilbert Kaplan.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse