Annonse
17:12 - 09. februar 2012

Raffinert råskap

Hele Motorpsychos diskografi leder opp til den megalomane dobbeltplaten The Death Defying Unicorn.

Jakter på den hvite hvalen: Motorpsycho lar seg inspirere av litteraturens store fortellinger fra havet. Til venstre bassist og vokalist Bent Sæther. Til høyre gitarist og vokalist Hans Magnus «Snah» Ryan. I midten trommeslager Kenneth Kapstad, Norges svar på John Bonham, som tar et grepa tak i hodet til Ståle Storløkken
Annonse

Tom Remlov, Janove Ottesen og Per Boye Hansen må se seg tilsidesatt. Oslo, Stavanger og Bergen er med dette albumet akterutseilt som landets musikkhovedstad, i alle fall for vinteren 2012. Det er i byen som fostret Trond Giske, Rockheim og Knutsen & Ludvigsen de store tingene skjer på rockefronten akkurat nå. Det aller største, ikke minst målt i antall involverte, er nå ute som dobbeltalbum på Rune Grammofon.

Motorpsycho feiret i 2010 20-årsjubileum med utgivelsen Heavy Metal Fruit, som av mange ble sett på som deres beste plate siden Demon Box fra 1993. Mange tilhengere datt av Motorpsycho-lasset på 2000-tallet. Men med sine lange låter, den karakteristiske fuzzbassen og de ekstremt seige oppbygningene til ildsprutende klimaks kombinert med sterke låter og en moden tålmodighet, med utspring i en lang artistkarriere, ble de nå vunnet tilbake. Hvordan disse vil reagere på et konseptalbum som bygger på 70-talls prog, heavy og psykedelisk rock med elementer av samtidsmusikk og jazzrock er et åpent spørsmål. Selv er jeg utvilsomt begeistret.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse