Annonse
22:48 - 19. april 2012

Mysterier

Solguden møter Spøkelseskladden i spektakulær, litteraturhistorisk svindelsak som kunne omskrevet historien om Henrik Ibsen og knut Hamsun. historien om Knut Hamsun og Henrik Ibsen.

Harlekin: Bedrageritiltalte Geir Ove Kvalheim har bakgrunn som skuespiller og regissør og har blant annet spilt i tv-serier som Kodenavn Hunter og Taxi. Han har også vært politisk aktiv i AUF, og hevder han fikk befatning med de omstridte Hamsun- og Ibsen-dokumentene da han infiltrerte nazimiljøer for å lage en dokumentarfilm. Foto: Kirvil Håberg Allum/Tønsbergs Blad
Annonse

Tinghuset i Oslo, 8. etasje. Onsdag 17. april. 

– Jeg vil gjerne starte med å si litt om meg som person, sier Geir Ove Kvalheim. 

Det er tredje dag i en rettssak der Kvalheim er tiltalt for grovt bedrageri, i forbindelse med salg av en rekke dokumenter, angivelig håndskrevet av Henrik Ibsen og Knut Hamsun: Det uferdige Ibsen-stykket «Solguden», et originalt John Gabriel Borkman-manuskript, Ibsen-bøker med personlige dedikasjoner: «Kære Bjørnson!» «Til Edvard Munch i taksomhed og beundring!» «Kære Jonas Lie!» I tillegg, diverse Hamsun-skriverier, et innmeldingsbrev til Nasjonal Samling (NS), Hamsuns almanakk fra 1943 – som inneholder et dagboknotat tilegnet «Hr. Hitler», der forfatteren beklager den ampre stemningen da de to nylig møttes.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.