Annonse
14:25 - 28. juni 2012

Musikk for sommerkvelder

Fra platehylla: Kan et ungt menneske på vei inn i pubertetens traumer skape noe vakkert?

Unge herr Mozart: Trillet vakre toner ut av ermet.
Annonse

Sommer … lange, lyse og lune kvelder på terrassen. Dype samtaler eller en god bok – eller kanskje Ipad med dagens nyheter, eller Wordfeud?

Uansett: i de forunderlig blonde nætter – som Vilhelm Krag så treffende skrev, og som vår eneste impresjonistiske komponist Alf Hurum tonesatte og kalte sitt opus 13 – passer det ofte godt at vakker musikk siver ut verandadøren og gjør den vidunderlige kvelden enda mer komplett.

Sandor Vegh var en av forrige århundres største kammermusikere, og senere ble han den store stjernepedagogen ved Mozarteum i Salzburg på 1980-tallet og videre. Flere av dagens ledende norske strykere har vært elev under ham, og da i særdeleshet Arvid Engegård. Vegh etablerte i tilknytning til Mozarteum orkesteret Camerata Academia, og dette var slett ikke noe studentorkester som sådan! Han plukket nok sine beste elever og skapte med det et meget godt orkester, der Arvid Engegård var solist og konsertmester. Orkesteret gjorde mange fantastisk flotte innspillinger, av dem en serie med serenader og divertimenti av Mozart.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse