Annonse
10:41 - 23. november 2012

Mental macho

Pete Townshend forteller om kunsten bak rocken, om sin skepsis til John Lennon og forklarer hvorfor han er begeistret for Lady Gaga og Anne Holt.

Hvem? Pete Townshend på The Carlyle Hotel i New York, på vei ut for å være med i The Late Show med David Letterman. The Who etablerte hotellromknusing som rockklisje. Dette rommet er intakt.
Annonse

En streng sikkerhetsvakt ved Newark flyplass stiller rutinespørsmålene ved ankomst: «Hva er målet med oppholdet her, sir? Et intervju? Navnet på vedkommende du skal intervjue, sir?» Når han får navnet Pete Townshend, lyser den strenge politimannen opp og smiler, stempler passene våre og sier: «Pete Townshend? Visste ikke at han var i byen. Kult. Lykke til.»

The Who står sterkt i New York, noe som ikke ble svekket av konserten de gjorde etter 11. september-angrepet, da brannmenn og politifolk tydelig viste hvem som var deres favoritter. Townshends selvbiografi har kommet inn på New York Times’ bestselgerliste, og dagen etter møtet med oss skal han til David Letterman.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»