Annonse
10:41 - 23. november 2012

Mental macho

Pete Townshend forteller om kunsten bak rocken, om sin skepsis til John Lennon og forklarer hvorfor han er begeistret for Lady Gaga og Anne Holt.

Hvem? Pete Townshend på The Carlyle Hotel i New York, på vei ut for å være med i The Late Show med David Letterman. The Who etablerte hotellromknusing som rockklisje. Dette rommet er intakt.
Annonse

En streng sikkerhetsvakt ved Newark flyplass stiller rutinespørsmålene ved ankomst: «Hva er målet med oppholdet her, sir? Et intervju? Navnet på vedkommende du skal intervjue, sir?» Når han får navnet Pete Townshend, lyser den strenge politimannen opp og smiler, stempler passene våre og sier: «Pete Townshend? Visste ikke at han var i byen. Kult. Lykke til.»

The Who står sterkt i New York, noe som ikke ble svekket av konserten de gjorde etter 11. september-angrepet, da brannmenn og politifolk tydelig viste hvem som var deres favoritter. Townshends selvbiografi har kommet inn på New York Times’ bestselgerliste, og dagen etter møtet med oss skal han til David Letterman.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur