Annonse
22:28 - 16. august 2012

Lyden av fugler som forsvinner

DJ og lydkunstner Elin Øyen Vister, kjent for dansere og gamle P3-lyttere som DJ Sunshine, er særdeles opptatt av fugl. Det har resultert i platen Soundscape Røst.

Ut i naturen: Elin Øyen Vister vokste opp i en naturglad familie. – I 20-årene kom alt tilbake, etter at jeg hadde glemt det noen år som tenåring, da jeg var mest interessert i jungle. Foto: Carsten Aniksdal
Annonse

Da den venezianske kjøpmannen Querini i 1432 drev i land på Røst i Lofoten, mente han å ha kommet til «Paradisets første krets». Elin Øyen Vister, også kjent under kunstneriske alias som DJ Sunshine og Child of Klang, vil ikke ta så hardt i.

– Jeg tror han sa det med tanke på at han faktisk overlevde. Røst er ikke en stille, paradisisk idyll med Helgelandskystens rolige kritthvite strender. Det er noen forblåste øyer langt fra land. Det er hav og sjø det dreier seg om, sier Vister på telefon fra Byneset utenfor Trondheim, der hun er i gang med masterstudiet på kunstakademiet i Trondheim. De siste årene har hun stort sett vært på Røst.

I sekken: Mikrofoner, kabler og opptaksutstyr.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia