10:35 - 16. mai 2012

Leve på en drøm

Med fjerdealbumet Bloom forbereder Baltimore-duoen Beach House seg på nok en topptur.

Fluid: Beach Houses utstrakte bruk av synth og atmosfæriske lydeffekter plasserer dem tidvis i et drømmelandskap med bred appell.

Et stykke unna den populærmusikalske hovedveien, sånn midt mellom Kritikertoppen og Hypen, ligger det et strandhus som i løpet av de siste årene er blitt en velbesøkt attraksjon for synthpopinteresserte Pitchfork-lesere og andre som vanligvis bruker undergrunnen til å komme seg rundt til sine nøye utvalgte destinasjoner. Bygningen er snekret sammen av Baltimore-duoen Victoria Legrand og Alex Scally, som her har gjort alvor av drømmen om en tilværelse i nærheten av havet og de omliggende høydedragene.

 

Detaljer. Referanser som Grizzly Bear og Cocteau Twins er berettigede, men beskrivelsene som benyttes er ikke alltid like presise. Man kan for eksempel spekulere i hva det betyr at en melodilinje er svevende eller at et lydbilde er malerisk; begge velbrukte adjektiver i omtaler av både Beach House og den noe diffuse sjangerbenevnelsen drømmepop. Etiketten klistres gjerne på alt som involverer en kombinasjon av synther, prosesserte gitarer, vokal med dub eller delay og andre atmosfæriske lydeffekter.

Annonse