Annonse

Annonse

23:36 - 15. mars 2012

Kunsten på lettveggen

Unge norske på New Yorks største kunstmesse. Èn ide solgt.

Knutepunkt: Kurator Jonatan Habib Engqvist og kunstner Ellen Ringstad byttet skolisser på The Armory Show i New York sist helg.

«Høyre eller venstre?» lyder det fra en kurator vi snubler over i de omfattende lettvegg-labyrintene på The Armory Show, som ble avsluttet sist helg. På New Yorks største kommersielle kunstmesse betaler gallerister svimlende priser for klaustrofobiske båser som de booker til å showcase sine kunstnerstaller, og til å utvide sine nettverk.

Vi har fokusert på avdelingen Focus: Nordic, som er kuratert av Jacob Fabricius fra Malmö Konsthall. (Spekulativ påstand: «Kuratert» betyr i denne sammenheng først og fremst «invitert til å betale for å stille ut».) Brorparten av de deltakende norske galleriene er kunstnerstyrte, og Galleri Christian Torp, som eneste unntak, stiller likegodt ut kunstnere som representerer en og samme sfære i norsk kunstliv.

 

Deriblant er Ivan Galuzins kroppsarbeid: En hylle som viser frem kroppens grunnleggende bestanddeler, på glass. Her henger også et par collager av Kristian Skylstad, medkurator for NoPlace, hvis bod ligger like ved siden av. Denne har den mest punka holdningen: Arbeider ligger lett henslengt i krokene, sammen med en standhaftig mini-versjon av Alexander Stavs The Egress, hvithvalen som prydet Bergen Kunsthalls inngangsparti tidligere i vinter.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse