Annonse
09:39 - 21. juni 2012

Ingen kur i sikte

Undergrunnens gallionsfigur El-P er tilbake, med et av årets mest utmattende, ambisiøse, men også mest givende rapalbum så langt.

Sarkastisk: El-P mikser høy- og lavkultur tilsatt New York-sarkasme på sitt nye album.
Annonse

De første ordene som blir ytret på New York-rapperen og produsenten El-Ps tredje soloalbum Cancer 4 Cure, blir ytret av selveste Wiliam S. Burroughs, i et sample fra den legendariske spoken word-platen Call me Burroughs fra 1964. Den påfølgende låten, «The Full Retard», låner tittel fra en vits/sekvens med Robert Downey Jr. i Ben Stiller-filmen «Tropic Thunder».

Dette sier noe om hvor uanstrengt El-P mikser høy- og lavkultur, men også noe om hvordan det vi kan kalle New York-sarkasme gjennomsyrer hvert sekund av dette albumet. Og litt om røttene til El-P selv, som barn av økonomisk sett lavere, intellektuelt sett høyere middelklasse i åttitallets New York. (Fuglefiguren som preger omslagene på samtlige soloalbum er basert på en metall-uro familievennen Alexander Calder (sentral amerikansk etterkrigsskulptør) lagde til El-P da han satt barnevakt for ham som liten.)

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

vi har nå latt en annen avdeling behandle klagen for å sikre at den ses på med nye øyne.