Annonse
12:32 - 20. desember 2012

Ikke bare barnevennlig

Nintendos nye moromaskin gjør mye mer enn å parkere ungene.

Stuehygge: Familien samlet seg rundt radioen på 1950-tallet. Verden har unektelig gått videre, men kanskje kan Nintendos Wii U ha en tilsvarende samlende effekt. Foto: Per Svensson/Aktuell/Scanpix
Annonse

Det er som voksen mann, men med barnlig, hengiven forbrukerglede at jeg setter meg ned med Nintendo Wii U. Maskinen markerer Nintendos endelige inntreden i den høyoppløselige verden, og måler seg i prosessorkraft med de andre store gutta.

Snart, sannsynligvis neste høst, vil de igjen bli forbigått av konkurrentene Sony og Microsoft, men kraft og store tall har Nintendo heller aldri brydd seg særlig mye om. De trives som en eksentrisk tredje lillebror på verdensmarkedet, men samtidig er de så å si den eneste som seiler trygt økonomisk. Spillkonsollen får mye, men likevel overraskende lite oppmerksomhet.

Oftest nevnes dens evne til å la barna underholdes samtidig som de voksne ser på tv, det skjer ved hjelp av den ene game pad’en som følger med – en håndholdt kontroll med skjerm. Det er å redusere noe nytt og stort til alt hva spill ikke skal være.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse