Annonse
15:35 - 12. januar 2012

Fra platehylla

Å vere ung for første gang, og alt kjenne seg gammel.

Diamant: Pink Floyds Wish You Were Here er en hyllest til Syd Barrett (bildet).
Annonse

Come on you target for far away laughter, come on you stranger, you legend, you martyr, and shine!

Det er ei byrjing alle hugsar som ein gong har hørt den. Som om sjølve universet samlar seg etter eitt middels kraftig Big Bang. Når det har vore stille ei stund, og livet, slik vi tenker oss det, dukkar opp og gjer verda til ein samansett og mangfaldig stad å vere. Frå det arkaiske til det moderne på under eit kvarter.

Det glir sakte på plass. Etter ulike introduserande element, kjem den lange gitarsoloen, handgripeleg og til stades. Og same kor ung ein er når ein høyrer det, blir ein med eitt fylt av elde: «Remember when you were young, (hahaha) you shone like the sun.» Lite visste vi om at albumet Wish You Were Here (1975) var Pink Floyd si hylling til tidlegare bandmeldem Syd Barrett! Etter at syttitalsmusikken kom i hus, der nede på rommet til storesøster, som sat alvorleg oppslukt av dette som ingen av oss andre forstod: Musikken slik den hadde blitt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse