Annonse
21:57 - 29. mars 2012

Folkets atelier

Kunstere har vært mer enn vanlig involvert i kampanjene for en annen asylpolitikk. Nå fortsetter de i nye former.

Asylpolitisk kunst: Andrea Lange (til venstre), Johanna Zwaig og Marius von der Fehr (til høyre) jobber alle med asylpolitiske kunstprosjekter. Mohammed Ganam (forrerst) er talsperson for palestinerleiren i Oslo og sammarbeider med Lange i prosjektet Atelier Populaire. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Den mangfoldige kampanjen for at de såkalt papirløse flyktningene, eller de såkalte returnekterne, og særlig deres barn skal få opphold i Norge har hatt bred støtte også fra kunstere, og mer vil det bli fra 10. april når Andrea Lange gjør Kunsthall Oslo om til et Atelier Populaire. Begrepet stammer fra Paris i 1968 da studentene okkuperte Kunstakademiet og lagde workshop med politiske allmøter som utmeislet paroler. Og om natten ble silketrykkverkstedet brukt til produksjon av plakater.

Som alltid vil vi tillate oss å spørre den påstått politiske kunsten: Blir det annet enn geberder? Men først mer om Atelier Populaire i Oslo anno 2012:

– Det blir en møteplass og et verksted for alle som vil bidra til å endre norsk flyktningepolitikk, sier Andrea Lange.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse