Annonse
14:51 - 04. oktober 2012

Finnes hiphop?

I helgen spiller hiphop-ens gudfar Afrika Bambaataa plater i Drammen. «Kulturen» han definerte var allerede i utgangspunktet en konstruksjon.

Gudfaren: Mannen som definerte en kultur, og ga denne kulturen navnet hiphop.
Annonse

KOMMENTAR

For et par uker siden serverte NRK Jenny Jensens og Tor Endresens tolkninger av hiphop-klassikere som lørdagsunderholdning, i programmet Stjernekamp – under kyndig veiledning fra norsk hiphops egen «gudfar», Tommy Tee. I seg selv fullstendig utenkelig for et tiår eller to siden.

Men enda mer pussig, for de av oss som har fulgt hiphop-kulturens utvikling her til lands i noen tiår, var Tees ordvalg da han i innledningen skulle forklare lørdagspublikummet hva denne hiphopen egentlig var for noe: Hiphop var en kultur tuftet på de fire grunnpillarene (eller elementene) rapping, DJ-ing, breakdancing og graffiti. Et «var» som kan tolkes som en slags resignasjon, eller som ren realitetsorientering.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse