Annonse
14:18 - 21. juni 2012

Er du en mann, eller er du en muppet?

Verdens mest populære dukker er for lengst blitt fallerte stjerner. Nå får de nytt liv som nostalgiske rekvisitter for Generasjon X.

Gjenforening: Hjernene bak den nye langfilmen The Muppets har snudd problemet med de utdaterte pelsdyrene til en ressurs. Amy Adams og Jason Segel er filmens menneskelige stjerner, sistnevnte er også med på manussiden.
Annonse

Det finnes et kort og et langt svar på spørsmålet om The Muppet Shows suksess – forklaringen på hvordan et knippe tekstilkledde gjenstander kunne erobre kloden og bli stjerner i det som en gang var tidenes mest populære tv-program, uansett sjanger.

Den korte forklaringen varer i 3 minutter og 41 sekunder, og finnes på Youtube under søkeordene «Animal», «Buddy Rich» og «drum battle». Sketsjen, der Muppet-universets hårete, utagerende trommeslager konkurrerer mot jazzvirtuosen Rich i innbitt tvekamp, oppsummerer selve essensen i programmet med et knippe virvlende synkoper. En mildt anarkistisk grunnholdning, en fysisk, fleece-basert humor – gjerne kombinert med vold og/eller musikalske innslag – og en sømløs samhandling mellom menneske og dukke som det er vanskelig å slutte å bli fascinert av.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse