Annonse
15:52 - 12. januar 2012

Den usannsynlige mediemogul

Hvorfor vil LO eie medier når det ikke er god tone å påvirke innholdet? Den mektige avdelingsnestleder Hansen er mannen å spørre. Roar Flåthen spør ham også.

Rådgiveren: Siden 1985 har Øivind T. Hansen jobbet med LOs medieeierskap. Her forsøkte jeg å få et bilde hvor avdelingsnestleder Hansen var i forgrunnen. Foto: Håkon Gundersen
Annonse

Enerverende ofte hører vi om «den mektige LO-lederen» Roar Flåthen, men når det gjelder LO som eier av A-pressen – landets nest største mediekonsern – så skal vi bruke klisjeene også om mannen som her går ved siden av kjempen Roar, for han som går her i åttende etasje i Folkets Hus er nemlig selveste Øivind T. Hansen, den mektige avdelingsnestlederen! Han har vært ansvarlig for mediesaker i LO siden 1985, altså fra før Yngve Hågensens tid, ja helt siden partipressens dager. Hva gir du meg? Så la oss starte med en salve fra Folkets Hus, som riktignok kom først noe senere i intervjuet, etter at jeg hadde fått tirret ham opp litt:

– Jeg tror jeg var den første, nei den andre i historien, som har holdt innledning på LO-kongressen uten å være valgt. Det jeg sa var at vi skal være en offensiv medieeier og ha en ryddig politikk når det gjelder medienes rolle. Derfor er det ingen som kan sette fingeren på LO i dag og si at vi tukler med det ene eller det andre. Vi er en proff medieeier, og en ønsket eier. Av både ansatte og av folk flest. Hadde ikke vi vært ryddige, du, så hadde det vært et leven uten like, kon- ti- nu- erlig!

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse