21:41 - 19. april 2012

Bill. merk. ansvarsfraskrivelse

Morten Harkets nyeste album bør sannsynligvis helst tolkes som en kontaktannonse.

Trenger låtskriver: Morten Harkets Out of my hands er et rop til omverdenen fra en stemme som fortjener bedre låtskrivere, mener vår anmelder. Foto: Berit Roald / Scanpix

La oss, som et lite tankeeksperiment, si at det ikke var det svenske bandet Kent, men Morten Harket, som først fremførte låten «Kärleken väntar». Fin låt, ville mange lyttere trolig tenkt da – kanskje til og med den sterkeste på albumet – når Harket fremfører låten i engelsk språkdrakt under tittelen «Burn Money Burn» på sitt nyeste album, som altså er hans femte som soloartist og det første siden a-ha oppløste seg selv for drøye to år siden.

Men slik er det dessverre ikke, og resultatet blir at Harket stiller seg selv i dårlig lys som fortolkningskunstner. Hvorfor? Fordi der Kent gjør låten som om noe står på spill, med smådesperat patos og mekanisk rigiditet, er Harkets versjon sidrumpa, vaggende, usmidig og blasert.

En låt som i utgangspunktet handler om lengsel etter kjærlighet, handler plutselig her om å ha i overkant mye penger. Men det ville man kanskje heller aldri oppdaget uten sammenligningsgrunnlag.

Annonse