Annonse

Annonse

23:53 - 15. mars 2012

Beat Bop

Rammellzee vs. Jean-Michel Basquiat

Beat Bop: Omslaget til den sagnomsuste singelen er tegnet av Jean-Michel Basquiat.

I anledning utstillingen Rammelzee – The Equation: The letter Racers, som åpnet på Suzanne Geiss Company i New York for en uke siden, passer det å plukke frem Rammellzee og K-Robs vinylsingel Beat Bop. Ja, den med håndmalt cover og produksjon av billedkunstneren Jean-Michel Basquiat som koster deg 10 laken.

Historien bak denne utgivelsen er like unik som lyden festet i rillene. Graffitiwriteren, Gothic Futurism-teoretikeren og rapperen Rammellzee hadde et til tider turbulent vennskap med Basquiat. Myten forteller at etter en krangel ville billedkunstneren avgjøre striden med en klassisk rapbattle i studio. Da han viste sine rim til Rammellzee før innspillingen, lo sistnevnte, rev papiret i stykker og kastet Jean-Michel på dør.

Sammen med rapperen K-Rob låste han seg inne i studioet og gikk ikke ut før de hadde festet den episke ti minutter lange låten «Beat Bop» på tape. Duoen bestemte seg for at back and forth-rappingen skulle ta form som et rollespill. Rammellzee skulle være den dopavhengige halliken på hjørnet, mens K-Rob var en skolegutt på vei hjem, med fristelse og synd i alle sidespeil. Etter hvert som stiften sirkler seg inn mot midten, går tekstene fra å være enkle sosialrealistiske observasjoner og rene kamprim til å bli mer og mer abstrakte. Rapperne leker seg med nasale stemmer og lettere kaotisk ordlek.

HER !

Annonse