Annonse
23:03 - 07. juni 2012

Bass på tvers

Steinar Raknes legger kontrabassen på kneet og skaper et komplett akkompagnement til sin egen bassrøst.

Stående: Akkurat her behandler Steinar Raknes bassen bortimot konvensjonelt, men på Stillhouse ligger den i fanget. Foto: Bente-Lill Dankertsen
Annonse

Steinar Raknes’ generasjon av jazzmusikere utdannet på jazzlinjen i Trondheim løftet på mange måter Jazz-Norge ut av sitt provinsielle liv i utkanten av Europa. Plutselig befant band som Atomic, Supersilent, Close Erase, Urban Connection og The Core seg i søkelyset til den jazz-interesserte delen av verden.

Midt i denne lille revolusjonen, som har befestet den lille forblåste steinrøysen vår fremst i jazzkjennernes bevissthet, befant det seg en bassist fra Romsdal. I de to sistnevnte bandene utgjorde han en eksplosiv og ustoppelig kraftkilde. De siste årene har muskelbassisten roet volumet noen hakk, og søkt verden rundt for inspirasjon.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.