Annonse
11:19 - 13. januar 2012

Når musikken blir større enn musikken

Hans Appelqvist er like konseptuell som alltid.

Annonse

Det gis til enhver tid ut fryktelig mange plater, og når man er en ukeavis som gjerne har én til to musikkanmeldelser per utgave, bør man vokte seg for ikke å bli for opptatt av for få artister. Det blir for snevert om man skal anmelde hver bidige plate den ene eller den andre artisten gir ut. Men så er det Hans Appelqvist, da: Trolig den eneste artisten i Skandinavia som i en slik kontekst fortjener omtale gang etter gang etter gang.

Så hva er det som gjør denne 34 år gamle skånske komponisten, musikeren og kinomaskinisten så enestående? Er det hvordan eventyret som formidles gjennom musikken gjør at sjanger slutter å være et poeng? Er det fordi man blir fristet til å bruke et begrep som «magisk realisme» for å forklare strukturen på platen? Er det fordi det høres indie-naivt ut på overflaten, men med en kjerne av dypt og skremmende mørke?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse