Annonse

Annonse

04:00 - 22. juli 2011

Ved snadderloffens vugge

Snadderloffen er Sørlandets bidrag til verdenskjøkkenet. Men kommer den fra Evje, Søgne - eller egentlig fra Rhodos?

Klassiker: To av dagens 50-60 snadderloffer finner veien dit de skal. Og er det ikke Morgenbladets journalist som har sneket seg med på bildet? Jo, så sannelig. Foto: Thomas K. Walskaar

- Først dressing nederst i baguetten. Så kinakål. Så kjøddeig med pebbermix. To og en halv skive ost på toppen, skivet gauda. Men det må være Stabburet hamburgerdressing, det blir ikke det samme med noen annen. Jeg kjenner noen som lager den hjemme, men da kjøper de dressingen av meg her.

- På Hovefestivalen i år solgte de noe de kalte Tacoloff?

- Det er hvis man tar tacokrydder på snadderloffen. Det gjør vi ikke her, sier en engasjert Reidun Nygård Javalds.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
Årets ukesavis! European Newspaper Award
ABONNEMENT
Fra 170,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Kultur