Annonse
04:00 - 22. juli 2011

Ved snadderloffens vugge

Snadderloffen er Sørlandets bidrag til verdenskjøkkenet. Men kommer den fra Evje, Søgne - eller egentlig fra Rhodos?

Klassiker: To av dagens 50-60 snadderloffer finner veien dit de skal. Og er det ikke Morgenbladets journalist som har sneket seg med på bildet? Jo, så sannelig. Foto: Thomas K. Walskaar
Annonse

- Først dressing nederst i baguetten. Så kinakål. Så kjøddeig med pebbermix. To og en halv skive ost på toppen, skivet gauda. Men det må være Stabburet hamburgerdressing, det blir ikke det samme med noen annen. Jeg kjenner noen som lager den hjemme, men da kjøper de dressingen av meg her.

- På Hovefestivalen i år solgte de noe de kalte Tacoloff?

- Det er hvis man tar tacokrydder på snadderloffen. Det gjør vi ikke her, sier en engasjert Reidun Nygård Javalds.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse